Integrantes: Juan, Luís, Ricardo, Alberto, Rubén e Iván
Como salió tou bien celebrámoslo con una fartura...i 1º Día 17/04/2009 Infiestu-camín de Innsbruck
Salida na Plaza'l ganáu de Infiestu el viernes a les 16:30. Como somos mui grandes fuimos en bus 6 ...
Nel aeropuertu de Santander, volamos con Ryanair Santander-Bergamo 21:30-23:30
En Bergamo alquilamos un furgo pa dir hasta Ischgl a les 24:00
Como llegamos a Ischgl pela mañana y con muncha gana d'esquiar calentámonos y envede garrar el fortfait d'Ischgl como fai tol mundu, que te sube al Pauliner-Kopf y luego vas tou per una cresta y pa baxu, ¿qué ficieren los de Piloña...? tras 5 min. de "desreflesión" decidimos: “¿qué ye que no vamos poder subir en esquís ho?”.
Entamen los primeros problemes, llevamos comida como pa un mes, ropa otru tantu y el material metía mieu (cuerda de 60m, tornillos, empotradores, friends...) Garramos la mochila y una mente sabia dijo: “¡mi madre, vaya fardu!” seríen unos 15 Kg sin agua y la cuerda que teníamos que llevala un día cada ún, vamos, unos 20Kg de “fardu”, jejeje...Ante semejante “fardu” pensamos que teníamos que dexar daqué, la comida ye sagrada (ni tocalo), la ropa si ta fríu y nos moyamos ¿cómo la vamos dexar?, al final lo que dexamos fue tol material d’escalada menos piolet y crampones. Al final la mochila (“el fardu” a partir d’agora) quedó nunos 10 Kg, que ye la mayor metedura de pata de tol viaxe, como nos daremos cuenta a lo llargu del mesmu...
2º Día Ischgl –Ref. Heidelberger. Htt 2264 m
Salida de Ischgl con cara de acojonaos....
Subida peles pistes de la estación
Guapos "fardos"...
Ascensión per tol valle de Fimbertal
Parada pa comer un pinchu y refrigerar los pies...
Llegada al ref. Heidelberger. Htt
El recalentón de pies ye lo que tien.
El ref. (por no llamalu hotel) tenía agua caliente, calefacción, una habitación individual pa nosotros, una mesa reservada y una comida cojonuda. Ante esti panorama comiencen les primeres dudes “¿pa qué traeremos tanta ropa y comida?” Como el ser humanu ye sabiu comienza la operación “deslastráu” que consiste en dir dexando el día d'hoi y los sucesivos díes ropa y comida pelos refugios, como Pulgarcito jejeje.
Vaya banda...
Ref. Heidelberger. Htt
2º Día Ischgl –Ref. Heidelberger. Htt 2264 m
Salida de Ischgl con cara de acojonaos....
Subida peles pistes de la estación
Guapos "fardos"...
Ascensión per tol valle de Fimbertal
Parada pa comer un pinchu y refrigerar los pies...
Llegada al ref. Heidelberger. Htt
El recalentón de pies ye lo que tien.
El ref. (por no llamalu hotel) tenía agua caliente, calefacción, una habitación individual pa nosotros, una mesa reservada y una comida cojonuda. Ante esti panorama comiencen les primeres dudes “¿pa qué traeremos tanta ropa y comida?” Como el ser humanu ye sabiu comienza la operación “deslastráu” que consiste en dir dexando el día d'hoi y los sucesivos díes ropa y comida pelos refugios, como Pulgarcito jejeje.
Vaya banda...
Ref. Heidelberger. Htt
Salida del ref. Heidelberger. Htt pel valle de Fenga
Colláu Kronen-Joch (2958m) y el picu Breite Krone (3079m) que subimos dexando les mochiles nel colláu. La cara que se ve impón pero desde’l colláu súbese caminando sin dificultá, pa facelu n’esquís tenía poca nieve.
Llegando al colláu Kronen-Joch (2958m) con tol valle d’ascensu al fondu
Garramos los esquís en baxando del Breite Krone (3079m) y vimos a unos facer una cresta mui guapa, pa facer el Grenzeck-Kopf (3048m), ye’l picu de la cruz, paezse al Pienzu, solo-y falta vese Colunga jeje...
Ta gafu...
El picu Grenzeck-Kopf (3048m), tenía un libru de visites (tienlu Alberto na mano, non ye la Biblia ante el mieu por ver como baxabamos d’ellí...)
Colláu Grenzeck-Kopf (3048m) y xente subiendo al Breite Krone (3079m), ye 15 min. desde la collada.
Les primeres pales taba la nieve costra y eren bastante pindies, unos austriacos que nos vieren baxar decien “Be careful!” al venos baxar, non m’estraña, entre la técnica depurada, la nieve costra, lo pindiu y el fardu era pa echase a llorar. Después taba la nieve más tipo “pescadería” (foto). Valle de Futschölbach
Parada pa comer un “pinchu”, vese a Juan con 2 lomos, jamón, pan...paez que lu echo Isabel de casa.
Encontramos un iglú nel descensu y como tamos como guah.es prestónos pola vida. Tenía un diferencia de Tª del esterior al interior impresionante.
El suelu taba escaváu y podía tase de pie dentro ¡y con asientu nel interior!
Descensu pa llegar a Jamtal. Htt 2165, con mochiles ligeres...
Ref. Jamtal. Htt 2165 IMPRESIONANTE, tou de madera, puerta d’accesu con fotocélula, habitación pa nosotros, mesa reservada, duches...¡y la de mi madre!
Sótano pa dexar los esquís y los bastones ordenaos (como equí...)
Por supuestu calefacción pa les botes, al día siguiente no solu taben seques, sino que encima teníesles calentines.
La habitación con calefación y mantes, teníes que dormir destapáu del calor que facía y nosotros con sacu y ropa como pa dormir al rasu...
La cervecina de rigor. Los nativos lo primeru que facíen era tomar una o dos sin quitar les botes y nosotros que somos de pueblu pero mui bien educaos ficimos la regla d’oro: “onde fueres, fai lo que vieres”, eso si, yo pusi les mis campis jejeje...
El valle al fondu col ref. a la derecha
Dexamos los esquís pa subir al Gems-Sp 3114m
Juan nel Gems-Sp 3114m
El pasu yera un pocu estrechu...
Ricardo disfrutando de la calidá de la nieve y de no traer el “fardu”
Descensu prestosu con vistes impresionantes.
Rubén muertu risa pel decensu tan guapu.
Glaciar del Jamtal col Vd. Jam.Sp 3178m. nel medio y a la derecha el Dreilander-Sp. 3197m, que subiríamos el siguiente día. La subida del siguiente día sería tol valle pela derecha hasta un colláu que se ve neváu a la derecha del Dreilander-Sp
L’artilugio que se ve ye un sistema pa facer xelu pa enredar colos pinchos.
Camín del picu con menos comida y ropa, al dexar parte nel ref....pero el fardu era cojonudu...
Ascensu pel glaciar del Jamtal col valle d’ascensu al fondu.
Llegando al colláu Ob. Ochsenscharte 2977m
Dreilander-Sp asomando...
Colláu Kronen-Joch (2958m) y el picu Breite Krone (3079m) que subimos dexando les mochiles nel colláu. La cara que se ve impón pero desde’l colláu súbese caminando sin dificultá, pa facelu n’esquís tenía poca nieve.
Llegando al colláu Kronen-Joch (2958m) con tol valle d’ascensu al fondu
Garramos los esquís en baxando del Breite Krone (3079m) y vimos a unos facer una cresta mui guapa, pa facer el Grenzeck-Kopf (3048m), ye’l picu de la cruz, paezse al Pienzu, solo-y falta vese Colunga jeje...
Ta gafu...
El picu Grenzeck-Kopf (3048m), tenía un libru de visites (tienlu Alberto na mano, non ye la Biblia ante el mieu por ver como baxabamos d’ellí...)
Colláu Grenzeck-Kopf (3048m) y xente subiendo al Breite Krone (3079m), ye 15 min. desde la collada.
Les primeres pales taba la nieve costra y eren bastante pindies, unos austriacos que nos vieren baxar decien “Be careful!” al venos baxar, non m’estraña, entre la técnica depurada, la nieve costra, lo pindiu y el fardu era pa echase a llorar. Después taba la nieve más tipo “pescadería” (foto). Valle de Futschölbach
Parada pa comer un “pinchu”, vese a Juan con 2 lomos, jamón, pan...paez que lu echo Isabel de casa.
Encontramos un iglú nel descensu y como tamos como guah.es prestónos pola vida. Tenía un diferencia de Tª del esterior al interior impresionante.
El suelu taba escaváu y podía tase de pie dentro ¡y con asientu nel interior!
Descensu pa llegar a Jamtal. Htt 2165, con mochiles ligeres...
Ref. Jamtal. Htt 2165 IMPRESIONANTE, tou de madera, puerta d’accesu con fotocélula, habitación pa nosotros, mesa reservada, duches...¡y la de mi madre!
Sótano pa dexar los esquís y los bastones ordenaos (como equí...)
Por supuestu calefacción pa les botes, al día siguiente no solu taben seques, sino que encima teníesles calentines.
La habitación con calefación y mantes, teníes que dormir destapáu del calor que facía y nosotros con sacu y ropa como pa dormir al rasu...
La cervecina de rigor. Los nativos lo primeru que facíen era tomar una o dos sin quitar les botes y nosotros que somos de pueblu pero mui bien educaos ficimos la regla d’oro: “onde fueres, fai lo que vieres”, eso si, yo pusi les mis campis jejeje...
1er y únicu día con mochila ligera, ascendemos tol valle de Jantal pel llau derechu
El valle al fondu col ref. a la derecha
Dexamos los esquís pa subir al Gems-Sp 3114m
Juan nel Gems-Sp 3114m
El pasu yera un pocu estrechu...
Ricardo disfrutando de la calidá de la nieve y de no traer el “fardu”
Descensu prestosu con vistes impresionantes.
Rubén muertu risa pel decensu tan guapu.
Glaciar del Jamtal col Vd. Jam.Sp 3178m. nel medio y a la derecha el Dreilander-Sp. 3197m, que subiríamos el siguiente día. La subida del siguiente día sería tol valle pela derecha hasta un colláu que se ve neváu a la derecha del Dreilander-Sp
L’artilugio que se ve ye un sistema pa facer xelu pa enredar colos pinchos.
Camín del picu con menos comida y ropa, al dexar parte nel ref....pero el fardu era cojonudu...
Ascensu pel glaciar del Jamtal col valle d’ascensu al fondu.
Llegando al colláu Ob. Ochsenscharte 2977m
Dreilander-Sp asomando...
Un borrín que nos quita de ver los desventíos
Unos pasos un pocu delicaos... (El material na furgo)
Dreilander-Sp 3179m
Na baxada pal ref. Wiesbadener quitóse la niebla y tuvimos que parar, pa ver si podíamos comer algo del lastre que traíamos...
Descensu pal Wiesbadener
Llegando al ref. Wiesbadener
Daños colaterales...
Vaya mejillones...
Nel refugiu un pocu acojonaos ante’l prósimu día, el día grande, hai qu’intentar facer el Piz Buin 3312m o el Silvretta 3244m
Unos pasos un pocu delicaos... (El material na furgo)
Dreilander-Sp 3179m
Na baxada pal ref. Wiesbadener quitóse la niebla y tuvimos que parar, pa ver si podíamos comer algo del lastre que traíamos...
Descensu pal Wiesbadener
Llegando al ref. Wiesbadener
Daños colaterales...
Vaya mejillones...
Nel refugiu un pocu acojonaos ante’l prósimu día, el día grande, hai qu’intentar facer el Piz Buin 3312m o el Silvretta 3244m
Arranca’l día
Camín del glaciar Ochsentaler
Escultures de xelu
Al fondu del valle que baxamos el día anterior
Aparez el Piz Buin y acojona...
El glaciar col Piz Buin a la izquierda, l’ascensión ye per tola pala de nieve y después por la arista buscando la nieve
Pasos clave donde termina la pala de nieve hay un resalte de roca de unos 3m, después una travesía hacia la izquierda d’unos 15m con patiu, pa buscar un corredor de 10m que te saca otra vez a la arista con patiu (ta equipáu con clavos y tornillos, el nuestru material na furgo...) el restu faise caminado con cuidáu
Camín del glaciar Ochsentaler
Escultures de xelu
Al fondu del valle que baxamos el día anterior
Aparez el Piz Buin y acojona...
El glaciar col Piz Buin a la izquierda, l’ascensión ye per tola pala de nieve y después por la arista buscando la nieve
Pasos clave donde termina la pala de nieve hay un resalte de roca de unos 3m, después una travesía hacia la izquierda d’unos 15m con patiu, pa buscar un corredor de 10m que te saca otra vez a la arista con patiu (ta equipáu con clavos y tornillos, el nuestru material na furgo...) el restu faise caminado con cuidáu
Dexamos el fardu y entama la fiesta...
2º dempues de la travesía hacia la izquierda d’unos 15m y 3ºcorredor d’unos 10m, vese a unos rapaces catalanes rapelándolu (el material onde lu dexamos...) Fuimos los únicos que lo ficimos en libre, por fatos, con un cordino de 15m, una cinta y 3 expres tienes material de sobra, no pesa nada y evites tener un sustu, con tol pesu en chorizu que traíamos...tuvimos a puntu de cambiar un cordino por unes riestres de chorizos...
L’arista
Llegando al Piz Buin
Llegando al colláu llocos de contentos...
Quitando pesu nel glaciar d’Ochsentaler col Piz Buin al fondu
Quitando pesu nel glaciar d’Ochsentaler col Silvretta al fondu
La Fuorcla dal Cunfin 3043m con unos escoceses
Baxando a Silvrettapass, Alberto diba mui ligeru, claro, olvido’l fardu en La Fuorcla dal Cunfin, vuelta p’arriba, menos mal que ta fuerte y qu’un de los scotish-y la baxaba con riesgu d’herniase...
Picu Silvretta, dexámoslu pal prósimu día al soltase los tornillos de les fijaciones d’Alberto (sentó-y mal la comida, en 15min pasó-y de tou jejeje...)
Descensu pel glaciar de Silvretta
El descensu ta indicáu con h.itos gigantes (encima del bastón de repuestu)
Faciendo’l fatu...
Reparando los esquís d’Alberto
Un refugiu con munchu encantu, aunque no tuviese ni duches ni pa secar les botes
L’artista del grupu
7u Día 23/04/2010 ref. Silvretta 2341- Rote Furka 2688m-ref. Madlener Haus 1986m
Salida del refugiu con un borrín terrible, por algo tien esos h.itos gigantes...
No se ve la mano delante, caminamos gracies al "margaritu" (GPS)
Fai munchu fríu y xela la fijación, l’homo sapiens sapiens piensa n’algo calentín...
Descartamos l’ascensión al Silvretta pol mal tiempu y tiramos pa la Rote Furka
La Rote Furka
La nieve mui buena pero sin visibilidá...
Descensu pel valle de Klostertaler
Llegando al llagu Silvrettastausee...
Cada un siéntase como quier...
Grietes nel llagu xeláu...
Cruzando’l llagu...
Camín del refugiu
El ref. Madlener Haus
Yá apaecen más artistes (a parte del de la guitarra) pa facer El blues del Piz Buin...
8º Día 24/04/2009 ref. Madlener Haus 1986m – Madlener Sp.2969m- Henneberg Sp.2931m-Galtür 1584m
Café y leche algo non cuadra ¿?
1er pasu delicáu: resalte de roca de 3 m
2º dempues de la travesía hacia la izquierda d’unos 15m y 3ºcorredor d’unos 10m, vese a unos rapaces catalanes rapelándolu (el material onde lu dexamos...) Fuimos los únicos que lo ficimos en libre, por fatos, con un cordino de 15m, una cinta y 3 expres tienes material de sobra, no pesa nada y evites tener un sustu, con tol pesu en chorizu que traíamos...tuvimos a puntu de cambiar un cordino por unes riestres de chorizos...
L’arista
Llegando al Piz Buin
Llegando al colláu llocos de contentos...
Quitando pesu nel glaciar d’Ochsentaler col Piz Buin al fondu
Quitando pesu nel glaciar d’Ochsentaler col Silvretta al fondu
La Fuorcla dal Cunfin 3043m con unos escoceses
Baxando a Silvrettapass, Alberto diba mui ligeru, claro, olvido’l fardu en La Fuorcla dal Cunfin, vuelta p’arriba, menos mal que ta fuerte y qu’un de los scotish-y la baxaba con riesgu d’herniase...
Picu Silvretta, dexámoslu pal prósimu día al soltase los tornillos de les fijaciones d’Alberto (sentó-y mal la comida, en 15min pasó-y de tou jejeje...)
Descensu pel glaciar de Silvretta
El descensu ta indicáu con h.itos gigantes (encima del bastón de repuestu)
Faciendo’l fatu...
Reparando los esquís d’Alberto
Un refugiu con munchu encantu, aunque no tuviese ni duches ni pa secar les botes
L’artista del grupu
7u Día 23/04/2010 ref. Silvretta 2341- Rote Furka 2688m-ref. Madlener Haus 1986m
Salida del refugiu con un borrín terrible, por algo tien esos h.itos gigantes...
No se ve la mano delante, caminamos gracies al "margaritu" (GPS)
Fai munchu fríu y xela la fijación, l’homo sapiens sapiens piensa n’algo calentín...
Descartamos l’ascensión al Silvretta pol mal tiempu y tiramos pa la Rote Furka
La Rote Furka
La nieve mui buena pero sin visibilidá...
Descensu pel valle de Klostertaler
Llegando al llagu Silvrettastausee...
Cada un siéntase como quier...
Grietes nel llagu xeláu...
Cruzando’l llagu...
Camín del refugiu
El ref. Madlener Haus
Yá apaecen más artistes (a parte del de la guitarra) pa facer El blues del Piz Buin...
8º Día 24/04/2009 ref. Madlener Haus 1986m – Madlener Sp.2969m- Henneberg Sp.2931m-Galtür 1584m
Café y leche algo non cuadra ¿?
Dexamos les mochiles y subimos disfrutando la nieve caída pela noche
Henneberg Sp.2931m
El descensu impresionante...
Lo únicu ye que de la nevada de la noche anterior cortóse la carretera del llagu a Galtür y tuvimos que baxar esquiando pela orilla hasta Wirl y dempués a pata hasta Galtür
Una fartura pa celebralo...
Henneberg Sp.2931m
El descensu impresionante...
Lo únicu ye que de la nevada de la noche anterior cortóse la carretera del llagu a Galtür y tuvimos que baxar esquiando pela orilla hasta Wirl y dempués a pata hasta Galtür
Una fartura pa celebralo...
Arrendamos unos esquís y botes tope gama pa terminar el viaxe como tien que ser, sin fardu y con buena ferramienta...
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